Gradec

Klapa Gradec nastupila na Festivalu studentskih klapa

By 30. ožujka 2015 No Comments

U subotu, 21. ožujka, klapa Gradec nastupila je na Festivalu studentskih klapa u Studentskom centru u Zagrebu. Od deset klapa koliko ih je sudjelovalo na ovogodišnjem festivalu, četiri su bile muške, tri ženske i i isto toliko mješovitih.

KlapaGradec

Treću godinu za redom Udruga studenata grada Splita održala je još jedan uspješni Festival studentskih klapa. Kino Studentskog centra bilo je prepuno gledatelja koji su željno čekali nastupe deset klapa koje su iz cijele Hrvatske i susjedne BIH došli pjevati zagrebačkoj publici.

Peteročlani stručni žiri u sastavu Frane Kuss, Nela Šarić, Davor Capković, Ivo Raič i Lucija Kosor prema četiri propisana kriterija ocjenjivao je klapske izvedbe. Svaka klapa pjevala je po dvije pjesme – jedan tradicionalni klapski napjev te jednu popularnu klapsku pjesmu ili klapsku obradu, a kriteriji prema kojima ih se ocjenjivalo su: intonacija, glasovna ujednačenost, interpretacija te opći dojam. Osim žirija, nagradu je dodjeljivala i publika, i to zaokruživanjem imena klape koja im se najviše dopala na papiriću koji su dobili pri ulasku u dvoranu.

Nakon posljednje izvedbe, žiri se povukao na glasovanje, a publiku su zabavnim nastupom do suza nasmijali Josip Brakus i Ivan Colarić, studenti Akademije dramske umjetnosti. Nakon pauze u kojoj su prebrojani glasovi publike te zbrojene ocjene žirija, došlo je i vrijeme proglašenja pobjednika. Klapa Stine s osvojenih 116 bodova stručnog žirija te 38,61% ukupnih glasova publike, osvojila je prvo mjesto publike i žirija. Slijedi klapa Signum, dosadašnji dvogodišnji pobjednik Festivala sa 106,5 bodova te klapa Vidulice sa 103 osvojena boda. (studentski.hr)