Kulturni centar Gradec je posvećen profesionalnom i osobnom razvoju srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca.

Njegove aktivnosti potiču mlade ljude da sagledaju svoje učenje, posao i obiteljske odgovornosti u široj i cjelovitijoj perspektivi. Duhovna dimenzija aktivnosti Kulturnog centra Gradec povjeren je osobnoj prelaturi Katoličke Crkve, Opusu Dei.

 

OBITELJSKA OKOLINA

Gradec je mnogo više nego na studenstkog doma, puno više nego jedne sobe za spavati. Grade je mjesto gdje vladae sloboda, gdje se nastoji održavati obiteljske atmosfere, zdrav drugarstvo koje je olakšana trenutke druženja nakon svakog obroka, rođendane, zajedničke trenutke sporta, istraživanja i niz aktivnosti koje su u organizaciji  Sveučilišnog kluba. Ova obiteljska okolina je najviše karakterično od Gradeca, koja napravi da budemo više od studentski dom.

STUDENSKI KAPELAN

Svi oni koji žele produbiti svoju kršćansku vjeru kroz duhovno vodstvo ili predavanja imaju priliku za to jer je studenski kapelan uvijek na raspolaganju. U kapeli studenskoga doma redovito se slavi Sveta Misa.

Duhovne aktivnosti koje se odvijaju u Gradecu povjerene su Opusu Dei, osobnoj prelaturi Kotoličke crkve.

Tečajevi i seminari vezani uz Crkveno učiteljstvo i kršćanski život organiziraju se za razne grupe studenata, kako za one koji žive u centru tako i za ostale.

EDUKATIVNI PROJEKT

Gradec želi pružiti drugačje sveučilisno obrazovanje. Uz program regulirano, ali ne i formalno, teži da se obrazovani ljudi, ljudi s osjećajem odgovornosti i želje za nesebičnog služenja društvu.

Aktivnosti koje se provode u Sveučilisnom klubu je poseban način provođenja ovaj edukativni projekt. No, nesumnjivo je obiteljska atmosfera koja prožima studentski dom je najbolji mogući  obrazovni kontekts.

Na temelju te ideje, jer vjerujemo u njega, posudimo naš objekt Klubu Feniksu i Leadership Akademiji Gradec. Te institucije produži ideju da je moguće i neophodno nastaviti izvrsnosti kao građani, profesionalci i kao ljudi.