Kulturni centar Gradec je posvećen profesionalnom i osobnom razvoju srednjoškolaca, studenata i mladih radnika.

Njegove aktivnosti potiču mlade ljude da sagledaju svoje učenje, posao i obiteljske odgovornosti u široj i cjelovitijoj perspektivi. Duhovna dimenzija aktivnosti Kulturnog centra Gradec povjerena je osobnoj prelaturi Katoličke Crkve, Opusu Dei.

 

OBITELJSKA OKOLINA

Gradec je mnogo više od studentskog doma, puno više od jedne sobe za spavanje. Gradec je mjesto gdje vlada sloboda, gdje se nastoji održavati obiteljska atmosfera, zdravo prijateljstvo koje je poduprto trenucima druženja nakon svakog obroka, uz rođendane, sportska druženja, istraživanja i niz aktivnosti koje su u organizaciji  Sveučilišnog kluba. Ova obiteljska okolina je najvažnija karakteristika Gradeca, zbog koje smo nešto više od studentskog doma.

STUDENSKI KAPELAN

Svi oni koji žele produbiti svoju kršćansku vjeru kroz duhovno vodstvo ili predavanja imaju priliku za to jer je studenski kapelan uvijek na raspolaganju. U kapeli studentskog doma redovito se slavi Sveta Misa.

Duhovne aktivnosti koje se odvijaju u Gradecu povjerene su Opusu Dei, osobnoj prelaturi Katoličke crkve.

Tečajevi i seminari vezani uz Crkveno učiteljstvo i kršćanski život organiziraju se za razne grupe studenata, kako za one koji žive u centru tako i za ostale.

EDUKATIVNI PROJEKT

Gradec želi pružiti drugačije sveučilišno obrazovanje. Uz program regulirano, ali ne i formalno, teži da se obrazovani ljudi, ljudi s osjećajem odgovornosti i željom za nesebično služenje društvu uključe u edukativne projekte.

Aktivnosti koje se provode u Sveučilišnom klubu su poseban način provođenja ovog edukativnog projekta. No, nesumnjivo je obiteljska atmosfera koja prožima studentski dom najbolji mogući  obrazovni kontekst.

Na temelju te ideje posuđujemo naš objekt Klubu Feniks i Leadership Akademiji Gradec. Te institucije podržavaju ideju da je moguće i neophodno nastaviti izvrsnost kao građani, profesionalci i kao ljudi.